Kruszon


Pogoda cały czas dopisuje. Sezon na przyjęcia w ogrodzie i grille cały czas trwa. Możecie na nich serwować pyszne, kolorowe koktajle, które uwielbiane są zwłaszcza przez kobiety. Są elegancko podawane, kolorowe, można się nimi delektować. Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy przepis na kruszona, idealnie sprawdzającego się w tej roli. Czytaj dalej

Receptura:

likier pomarańczowy (100 ml)
woda gazowana (400 ml)
2 pomarańcze
cytryna
truskawki (50 dag)
cukier (10 dag)
wino musujące (1,5 l), polecamy z naszej karty win:

Prosecco Treviso Extra Dry „Scudo Argento” Ca’Val DOC
Gancia Prosecco Brut
Castellblanch Brut Zero Reserva Cava Metodo Tradicional

Sposób wykonania:

Pomarańcze i cytrynę dokładnie myjemy i wyciskamy z nich sok, a skórkę trzemy na tarce. Truskawki kroimy na kawałki i dodajemy do soku i skórek z pozostałych owoców. Całość posypujemy cukrem i dolewamy likier pomarańczowy, po czym zostawiamy w lodówce na około godzinę. Po godzinie dolewamy schłodzone wino musujące i wodę gazowaną i dokładnie mieszamy.

Życzymy Smacznego!

Loading Facebook Comments ...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *