Strona główna » Aktualności na portalu » Wino i sery-głębsze spojrzenie

Wino i sery-głębsze spojrzenie


Sprawdź, które wina najlepiej współgrają z poszczególnymi serami. Dobierz odpowiedni szczep do Twojego ulubionego sera. Czytaj dalej

Brie (pasteryzowane)Chablis, Pinot Gris z Alzacji, lekkie czerwone Burgundy

Camembert (pasteryzowany)Cotes du RhoneMontepulciano d’Abruzzo, Emporda/Montsant

CaseraArneis, Riesling z Mozeli, Valpolicella, Pinot Noir

CheddarChianti Classico, południowe Cotes du Rhone, Navarra Crianza

EdamCarmenere, Chateauneuf du Pape, Zinfandel

EmmentalerMontepulciano d’Abruzzo, Crozes-Hermitage, Shiraz

Feta – nowozelandzki Sauvignon Blanc, niebaryłkowane Chardonnay, Riesling z  Alzacji lub Austrii

Gouda Vouvray, Carmenere, Montepulciano d’Abruzzo

GruyereRiesling z Mozeli, czerwone Burgundy, Barbaresco

MozzarellaSoave, Viognier, Beaujolais Villages

Munster – alzacki Gewurztraminer Vendange Tardive, Moscatel de Setubal, Recioto di Soave, Jurancon

Parmezan europejskie baryłkowane Chardonnay, Brunello di Montalcino, Bordeaux Cru, Priorat

Pecorino (Romano)Riesling Spatlese lub Auslese, Chablis Cru, Vino Nobile di Montepulciano

Loading Facebook Comments ...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *