Receptura:
butelka czerwonego hiszpańskiego wina, polecamy z naszej karty win:
Candidato Tempranillo Vino de La Tierra de Castilla
Pares Balta Mas Petit Penedes D.O.
Chivite Gran Feudo Crianza Navarra D.O.
Kup wina taniej! Odnajdziesz je w zestawie z 19% rabatem. Kliknij i sprawdź
Czerwień hiszpańska
pomarańcze
cytryna
limonka
listki mięty
świeże truskawki
cukier brazowy lub miód
woda
lód
szklanka soku wyciśniętego z pomarańczy i cytryny
Sposób wykonania:
Do dzbanka wlewamy szklankę soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy oraz wino, słodzimy brązowym cukrem albo miodem, dorzucamy pokrojone plasterki pomarańczy, limonki, parę listków mięty, pokrojne świeże truskawki. Chłodzimy.
W oddzielnym dzbanku przygotowujemy lemoniadę – na jedną cytrynę pół ltira wody. Również dodajemy plasterki cytrusów, listki mięty, parę kostek lodu. Mieszamy i chłodzimy.
W szklankach łączymy pół na pół sangrię i lemoniadę. Jeśli lubimy zimną – możemy dorzucić kostki lodu.
Zapraszamy do zamówienia win i przetestowania receptury.
Życzymy smacznego!